musiikki_antti

Kuvassa: Jarmo Polo, Maria Poullis, Antti Jaakola

Antti on esittänyt Lulua monissa eri tilaisuuksissa. Eniten kai Torkvillessa. Ja aina se menee kansaan kuin voi veitseen. Joku kuuluisa muusikko sanoi tässä joku päivä sitten: keksisi jonain päivänä niin loistavan formaatin kuin mille Lulu on rakennettu. Se olisi täydellistä!

Kitaralla ja huuliharpulla Antti on Koiviston Karon kanssa musisoinut paljon, paljon, paljon. He ovat lyömätön pari: Soppaluut, Soppikset, bändinimeltään epävirallisen virallisesti.

Toivon, että tähän osioon saadaan Mäkitalon Selman laulamana: Äitin pikku karitta, jonka Antti sävelsi Haara-Onkijoelle Saviseutuni (s) oi -esitykseen ja Lotan tulkitsemana Hännisen Veikon balladi.

Eniten pisteitä olen itse saanut Silmät silmiä biisistä, joka oli suosittu 1970 luvulla lauluyhtye Muksujen esittämänä. Monivuotisista ystävistänikään ei moni ole tiennyt, että se on sanoittamani. Kuullessaan hämmentynyt ja alkavat käyttäytyä kunnioittavammin. – Pirkko Jaakola

Täällä puistossa kulkevat käsikkäin
sormet nuoret ja rakastuneet,
täällä puistossa istuvat päällekkäin
jalat toisiinsa kietoutuneet.
Silmät silmiä tahtovat,
suut tahtoo suita,
korvat korvia ja luut, lihat luita.

Pirkko Jaakolan laulusanoitusta, Silmät silmiä, es. Muksut

Lululla oli kolmas mieli,
asematunnelin ovenpieli houkutti
häntä ja kiihdytti kaipuun kuolemaan.
Asiaton oleskelu asemilla,
heikkojen siitä on hyvä olla,
lähdön läheisyydesta he turvaa saa.

Alpo Jaakolan laululyriikkaa, Lulu, es.Tuula Amberla

”IHANA LAULUILTA!

Pirkko Jaakola voi olla ylpeä äiti. Hänen poikansa on työstänyt hänen teksteistään mieleenpainuvan musiikkikimaran näyttämölle.

Lauluilta Puksipensaassa rakastaa ihana merimies lihavaa naista on tapaus, jonka soisi koituvan mahdollisimman monen kohdalle. Lyhyesti ilmaistuna: ihana!”

Liina Putkonen/IS 2003