Jaakola-seuran toimintaa vuonna 2009

Suuren suosion saanut Loppiaiskonsertti järjestettiin 6.1. yhdessä Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden ja lähiseudun musiikin ja taiteen harrastajien kanssa. Tällä kertaa vierailevana kuorona oli Loimaan Naislaulajat.

Jaakola seuran vuosikokous pidettiin Alpo Jaakolan Ateljeekodilla 26.4.

Kesän näyttelyn ’Jaakolaa vuosien varrelta’ avajaisia vietettiin 3.6. Näyttelyyn saattoi tutustua avoimien ovien merkeissä ja illemmalla vietettiin Loimaan Naiskuoron kanssa ’laulajaisia’ kesäisten yhteislaulujen merkeissä.

4.-5.9. Jaakola-päivät vietettiin Ateljeekodin ja Patsaspuiston tiloissa.
Suosittu Eksyssuon kuunnelmatapahtuma, jossa kuunneltiin perinteisesti Pirkko Jaakolan kuunnelma Eksyssuon lapset, veti mukavasti väkeä. Mukana oli myös Yleisradion edustaja Pekka Kyrö. Kuunnelman jälkeen siirryttiin Pohjan tilalle kahvittelemaan ja kuuntelemaan asiaa kuunnelmasta ja suoluonnosta.

5.9. Alpo Jaakolan Patsaspuisto oli avoinna yleisölle. Puisto oli virallisesti jo sulkenut ovensa, mutta kesän 2009 näyttelyt olivat tuolloin vielä esillä. Tutustuimme Alpo Jaakolan maalauksien ja veistoksien lisäksi Ylen teatteripäällikkö Pekka Kyrön ja äänisuunnittelija Eero Aron äänitaiteeseen, kahviossa olivat esillä Sirkka Anttilan maalaukset ja Kuivurigalleriassa Hannu Knuutilan lasitaidetta.

5.9. Alpo Jaakolan Ateljeekodilla vietettiin ohjelmallista iltapäiväkahvitilaisuutta, mukana olivat mm. Maija Perho ja Aiju von Schöneman.
Jaakola-päivien ohjelma oli Loimaan Jaakola seuran, Loimaan kaupungin kulttuuripalveluiden, Yleisradion ja Suomen Kuunnelmayhdistyksen yhteistyötä.